Inzicht in werkplekken en doorbelasting van kosten

Probleemstelling: Hoe weet ik of werkplekken daadwerkelijk gebruikt worden en door wie?

In de meeste netwerk omgevingen moeten gebruikers aanloggen om zich te identificeren tegen een LDAP (vaak Microsoft Active Directory). In het aanlog proces wordt vaak een script gebruikt (logon script) om zaken automatisch voor de gebruiker te regelen.

Suggestie: Door in het logon script elke individuele logon te loggen kan achteraf worden vastgesteld wie op welke machine de meeste logons heeft, en wanneer de laatste logon heeft plaatsgevonden. Zo weet u zeker wat door wie gebruikt wordt en vooral welke machines niet gebruikt worden. Het vervuiler betaald principe kan nu worden toegepast met een waterdichte onderbouwing van u doorbelasting kosten en uw klanten kunnen gaan sturen op het inleveren / verwijderen van ongebruikte machines.

Tip:  indien u het werkplek beheer heeft uitbesteed is het mogelijk beheerkosten facturatie afhankelijk te maken van daadwerkelijk gebruik van het machine park en vervallen de kosten van ongebruikte werkplekken. Discussies met uw leverancier behoren vanaf dat moment tot het verleden.

Geef een reactie