Geintegreerde network CMDB en CMDB dashboarding in Service-Now

Grote Nederlandse financiƫle instelling:

Om de mogelijkheden van de CMDB verder uit te breiden tbv diverse ITSM processen heb ik de functionele en technische designs gemaakt om de netwerk CMDB volledig geautomatiseerd in Service-Now te onderhouden. Het betrof hier de Asset en Configuratie items van het gehele netwerk, inclusief het leggen van relaties tussen de netwerk devices and de aangesloten apparatuur.

Om beter zicht te krijgen op, en eenvoudiger afhandeling te organiseren voor “defecten” in de CMDB heb ik een functioneel en technisch design gemaakt om dit in Service-Now geheel te automatiseren. Daarmee is een management dashboard beschikbaar gekomen en worden alle gedetecteerde CMDB fouten/inconsistenties automatisch naar de verantwoordelijke oplosgroupen gerouteerd voor herstel acties.

Voor beide onderwerpen was ik verantwoordelijk voor testen en acceptatie namens de klant.

Geef een reactie