Outsourced werkplek beheer versus facturering

Bij een van onze klanten zijn we voor de CMDB verbeteringen direct gebruik gaan maken van Active Directory data en SCCM data. De leverancier van de betrokken klant deed hier niets mee. Alle CMDB updates werden procesmatig/handmatig afgehandeld. Tijdens dit traject was een groot werkplek vervangingstraject gaande.

Met stomheid geslagen constateerden we (feitelijk vastgesteld), dat er 9000 werkplekken teveel werden gefactureerd. Daar kwamen we achter door de Active directory en SCCM data te koppelen aan de administratieve CMDB data. Uiteindelijke bespaarde dit de klant meerdere miljoenen per jaar, en kregen we ook opdracht om de hele datacenter gerelateerde CMDB te gaan controleren. Er werden vervolgens ook veel hogere eisen gesteld aan de factuur onderbouwing van de vendoren, het belang van de CMDB was in 1 klap volslagen duidelijk

De werkplek CMDB was al na 2 maanden doorlooptijd accuraat (geautomatiseerd), de enige kosten waren c.a. 160 manuren aan inzet.

Geef een reactie